środa, 6 lipca 2016
szybkie ciasto w truskawkami
Składniki:
4 jajka
1 szkl cukru
2 szkl mąki
kostka margaryny (rozpuszczona)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 op cukru waniliowego
truskawki lub inne owoce sezonowe
cukier puder do posypania
Biało ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry, żółtka. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładamy do masy, mieszamy. Następnie wlewamy wystudzoną margarynę. Tak gotowe ciasto przelewamy do formy. Na wierzch układamy owoce.
Pieczemy ok 40 minut w temp. 180 C (do suchego patyczka)
Po upieczeniu obsypujemy obficie cukrem pudrem (nie ma strachu że będzie za słodkie bo ciasto nie jest bardzo słodkie).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz